4 aug. 2011

O noua majoritate? O noua suspendare!




Am citit acum articolul lui Horatiu pe tema Basescu-Constitutie. Am citit in ultima vreme mai multe articole de bun-simt pe aceasta tema. Oamenii gandesc deocratic, se vede clar. Insa eu nu inteleg ceva. Daca vom avea majoritate in Parlament, de ce trebuie sa mai asteptam sa se joace Basescu cu desemnarea primului ministru si aceasta Constitutie, asa cum a facut-o de n ori, si sa nu il suspendam direct? Nu avem motive?... De ce sa nu taiem mai repede raul din radacina? Voi ati inteles ceva?

4 comentarii:

Horatiu spunea...

Observația ta este corectă. Cred că dacă viitoarea majoritate nu va ajunge la un acord cu președintele, soluția nu poate fi alta decât suspendarea acestuia, pentru a permite formarea guvernului.

ADRIAN spunea...

am comentat destul de acid la sursa

Anonim spunea...

Nu va fi simplu, deloc, prieteni! De aia și iese acum Băse și bravează.
Legea mi se pare că s-a cam schimbat, avizul Curții Constituționale la hotărârea de suspendare dată de Parlament, devenind obligatoriu. Ori, acolo, 4 judecători sunt ai PDL, 4 sunt ai opoziției, diferența putând s-o facă, dacă vrea(cum a vrut-o la respingerea tăierii pensiilor), judecătorul ungur. Apoi, s-a schimbat și legea referendumului de demitere, de după suspendare, astfel încât să nu poată fi validat decât dacă votează jumătate plus unul, din cei înscriși pe liste, ceea ce presupune o participare extrem de masivă și de improbabilă. Vedeți și voi că actualii guvernanți își iau măsuri temeinice, pentru a nu fi măturați de la putere (chiar dacă nu mai dețin ei majoritatea opțiunii populare), prin nici un fel de mecanisme democratice.
Doar Băse a și anunțat că nu-l interesează câtuși de puțin rezultatul viitor al votului, îndemnând în batjocură PSD și PNL șă fuzioneze, transformând alianța USD, în partid, ceea ce , desigur, nu este cu putință. Și-atunci, vorba marelui Ilici, ”Ce-i de făcut?”.
Când schemele și mijloacele democratice sunt epuizate, poporul suveran poate alege și alte căi de luptă cu aceia care ignoră voința sa, liber exprimată la cabină. Dar sunt extrem, extrem de reticent, că respectivul popor o va face!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Horatiu, sigur!

@Adrian, vazut!

@Magnus, nu o va face! :(