8 oct. 2011

Dean Edgar: "Iubesc această ţară într-atâta încât o consider căminul meu"

E foarte magulitor cand vezi ca un englez, expat in Romania, mobilizat putin poate si de promovarea pe care ne-o face Printul Charles, dar nu numai, scrie atat de frumos despre tara ta, asa cum noi nu prea mai suntem in stare sa o facem. Despre Dean Edgar e vorba, si in randurile care urmeaza il voi cita:

"Iubesc această ţară într-atâta încât o consider căminul meu. Călătoresc când şi unde pot şi am întâlnit oameni buni şi am văzut peisaje încântătoare. Am fost suficient de norocos încât să apar la o televiziune românească, pentru a vinde cultură şi turism românilor. A fost o experienţă minunată şi m-am bucurat de fiecare minut de emisie.

Acum văd că al nostru mult iubit prinţ moştenitor al tronului a apărut şi el la televizor, pentru a vorbi cu entuziasm despre Transilvania. El are proprietăţi acolo de ceva vreme şi, aparent, este chiar descendentul lui Vlad Ţepeş. Ascultându-l vorbind entuziasmat despre această ţară, îmi dau seama că tot ce face el este cu mult mai benefic pentru turism decât tot ce altceva au făcut miniştrii turismului. Dragostea lui faţă de această ţară este sinceră şi a cheltuit bani şi timp, pentru a restaura case şi sate la aspectul original. El deţine o fundaţie în Breb şi Viscri, unde a cumpărat câteva proprietăţi, le-a renovat şi le-a transformat în pensiuni. El, ca şi mine, crede în cultura bogată care se găseşte în aceste sate şi este decis să protejeze această cultură şi să o facă cunoscută. Nu putem decât să sperăm că persoanele care au această responsabilitate în România vor lua aminte şi vor face ceva pentru a păstra tradiţiile şi cultura şi a face România o ţară de care cu toţi să putem fi mândri, pentru a ne putea întâmpina vizitatorii fără să ne simţim ruşinaţi."
- mai mult pe Spunesitu.

Ce se mai poate spune decat... multumim, Dean!

Niciun comentariu: