27 oct. 2011

PNL si PNTCD. Ieri am fost impreuna. Maine?

Marti, la statuia Regelui Carol I, am fost impreuna. La fel si la Opera am fost impreuna, liberali si taranisti, ca sa ne salutam si felicitam Regele.

Noi, liberalii, eram cu steagurile mari cu stema. Taranistii facusera stegulete din plastic, multe, pe fata cu stema regala, pe spate cu initialele partidului lor. Ni le-au impartit si noua si le-am fluturat si noi, liberalii.

Pe unul l-am pastrat, l-am luat acasa. La urma urmelor nu as avea de ce sa am rezerve sa ridic in aer un steag pe care scrie PNTCD, avand in vedere istoria acestui partid. In afara de noi, de liberali si de taranisti, in strada oricum n-au mai fost alte partide. Si chiar ma gandeam: daca PNL a avut ocazia sa faca un gest frumos pentru Rege in Parlament, de ce taranistii sa nu-si aduca si ei aportul in strada. Ei au fost, de altfel, cei care au luat autorizatia pentru manifestatie.

Pe multi dintre cei cu care ne-am intalnit, de la PNTCD, ii cunosteam din online. Suntem prieteni pe facebook, pe grupurile monarhiste. Dam like-uri impreuna, cum s-ar zice, omagiem sau comemoram impreuna liderii partidelor istorice, avem subiecte destule care ne unesc, asa cum e firesc.

Avand in vedere toate cele descrise mai sus, nu va ascund ca gestul lui Victor Ciorbea, de astazi, de a se duce la Palatul Cotroceni, ne-a lasat pe multi muti. Liberali sau taranisti. Nu se face sa te duci in aceeasi zi sa iti primesti de la Rege Decoratia Regala Nihil Sine Deo, apoi, cu ea, sa te duci in graba la o intalnire cu Traian Basescu. E in primul rand total imoral. Si nu ca politica ar da pe dinafara de gesturi pline de moralitate, dar de la PNTCD, ca si de la PNL, in momente ca acestea mai ales, mi-as dori altceva. Altfel ar insemna ca "Discursul Regelui" ne-a intrat pe-o ureche si ne-a iesit imediat pe alta.

17 comentarii:

ADRIAN spunea...

Am mai spus la tine, intr-o alta forma: eu cred ca acest partid a murit odata cu Corneliu Coposu. M-a mai dezamagit si PNL in destule, poate prea multe situatii insa PNTCD cred sincer ca isi merita soarta.D'aia nici nu pot sa spun ca ma mira prea tare vizita, oricum Ciorbea spusese ca trebuie sa cantareasca ofertele.
Victor Ciorbea? Privind retrospectiv nu stiu nici macar cum am putut sa-l votez la primarie ... Unele lucruri cred ca nu se fac in politica sau, cel putin, nu se mai fac azi fara a lasa urmari de nesters. Negocierile dincolo de o anumita limita sunt printre aceste lucruri care nu se fac. Dupa PNTCD sper la caderea UDMR in ciuda chestiunii cu sprijinul cu Regele sau cu aparenta lor onestitate "in tinerea cuvantului pentru partenerul de coalitie". Odata sarit calul cred ca nu mai trebuie sa ramana loc de incalecat ca sa zic asa. Ciorbea a sarit toti caii posibili de exemplu.

Anonim spunea...

Trist....pentru PNTCD....si pentru moment in sinea lui......
Iar daca Ciorbea asa a stiut sa gestioneze un moment ca asta....cu atat mai trist.....si imi dovedeste ceea ce stiam inca de acum multi ani......

Mihai spunea...

Daca nu ma inseala memoria, prin '97 Base a zis: "Ori el, ori eu!". Ma intreb: "A inebunit lupul?"

Deceneu spunea...

Cred ca multe filiale ale PNTCD sunt acaparate de oameni ai PDL. Basescu a pregatit demult absortia PNTCD in PDL, cum a vrut si fuziunea prin absortie cu PNL. Au facut atmosfera infecta in filiale sa-i faca pe taranisti sa se autosuspende si sa poata domina in teritoriu.
Probabil ca Ciorbea a simtit ca-i "fuge partidul de sub picioare" si probabil incearca un compromis, desi cred ca se compromite fara sa reuseasca sa salveze identitatea PNTCD.
A gresit ca nu a pregatit cum trebuia congresul de reunificare.
Trebuia sa stabileasca linia partidului, sa o supuna unui referendum intern si conducerea aleasa, sa fie obligata sa o urmeze. La vot trebuiau sa participe taranistii cu o vechime de cel putin un an cotizanti, suspendati sau autosuspendati.
Ciorbea a incercat sa fure startul si cred ca a "alunecat".

Micawber spunea...

Imi permit sa raspund la intrebarea din titlu. "Maine" PNT-ul (se pare, cu toate gruparile sale) va fi o simpla anexa propagandistica a marelui partid portocaliu, un fel de UNPR cu blazon istoric, bun de prostit naivii. PNL va fi partener cu drepturi depline intr-o alianta care, chiar daca nu are darul sa ne faca sa topaim de fericire, e totusi diferita de o forma de vasalitate lipsita de demnitate, ca dincolo.

Crăciun Florin spunea...

Ei, Lilick, de aia se spune că „politica este curvă”. Pentru gesturile unora ca Ciorbea, Stoica etc. Îmi pare rău de țărăniștii adevărați. Sincer.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Ciorbea a sarit toti caii posibili, dar membrii de partid nu merita asa ceva, Adrian.

@Pitikul, sa ne povestesti...

@Mihai, a zis chiar mai urat de atat.

@Deceneu, felicitari pentru postarea pe tema asta. Am citit-o.

@Micawber, asa e. O precizare importanta.

@Florin, da, si mie imi pare rau.

Dragos spunea...

Frumos, imi place! felicitari si multa bafta incontinuare

Ovidiu Neagoe spunea...

Lilick, e foarte ciudat sa vezi cum T.B. si taranistii din ambele tabere inca mai gasesc subiecte comune pt. posibile intelegeri. Dar ma rog, viata politica e complexa... :)

radu spunea...

PNTCD ar trebui sa stie asta: votezi PNTCD, votezi basecu.
basecu e atat de ticalos, incat incearca sa atraga voturile monarhistilor prin Ciorbea si pavelescu, dupa ce l-a scuipat pe Rege.

Shadow spunea...

Eu am ramas fara "glas" Lilick. Nu am ce spune decat ca asa cum se aleg in Romania sefii se aleg si la partide deh.
Astia suntem astia defilam.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, shadow, credeti-ma ca e o situatie absolut jenanta. Vad ca deja Paul Sorin Tita si-a dat demisia de la PNTCD Cluj. Si e pacat, pentru ca el e un om foarte serios. Mi se pare incredibil ca intr-o zi sa stau cu taranistii de vorba, sa ne bucuram toti impreuna, toti fiind impotriva prezidentialismulului basescian, si a doua zi sa aflam asa ceva. Exista si oameni care incearca acum sa dea tot felul de explicatii (chiar si Ciuhandu, nu ma asteptam) insa ce argumente sa ai sa stai langa unul care face pe monarhul absolut si incearca sa reorganizeze el partidele?

radu spunea...

Pentru ca partidele nu decid si de jos in sus, ci se supun la ce vor liderii santajati. Daca taranistii de rand nu vor basism, isi dau demisia din PNTCD, rup factiuni din el si trec la liberali sau fac presiuni pt. demiterea liderilor basisti. Daca nu sunt in stare, nu cred ca trebuie sa plangem de mila unui partid care se lasa ucis sau basescianizat. Cum drq poti sa te dai monarhist si sa mergi cu cel mai mare dusman al Casei Regale? Numai daca esti tampit, schizofrenic sau ticalos infiltrat.
Bye-bye Victor Ciorbea. Treci langa Udrea si lasa-ne.

Lilick Auftakt spunea...

Astazi o sa apara mai intai la Dana Grecu, apoi la Realitatea. Sa vedem ce spune...

Lilick Auftakt spunea...

@radu, pai astea sunt si comentariile taranistilor pe facebook: cum poti sa te dai monarhist si sa vrei sa te "medieze" unul care l-a scuipat pe Rege?

Anonim spunea...

Cu părere de rău, dar, după stingerea seniorilor Coposu şi Diaconescu, s-a stins pe veci şi flacăra PNŢ, cu sau fără C. şi D. S-au dus la Cotroceni, deunăzi, nişte aşa-zişi lideri? Ai cui? Şi cine sunt aceştia?
Păi, alde V. Lupu, o fosilă expirată(na, iacă un pleonasm)? Nenea Miluţ, un borfaş ordinar?
Nea Pavelescu, un limbric politic? Ori, măria-sa, dl. V. Ciorbea însuşi, notoriu handicapat fizic şi mental?
Oastea lui Papuc...Peste care râde Necuratul:" Hă, hă, hă!"
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Da, imi pare rau.