11 oct. 2011

Si-ar fi dat sufletul...

‘Cu ce te-aş mai putea ajuta? Dacă pot, îţi mai dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul şi pentru a merge pe drumul dorit de înaintaşi, al moralităţii, al cinstei, al corectitudinii, al dreptăţii’ - Ion Diaconescu catre Victor Ciorbea, acum doua zile. - Barlogul PNTCD.

Sunt cuvinte pe care probabil nu le vom mai auzi niciodata din partea unui politician roman. Insa Ion Diaconescu nu era doar atat, ci un simbol al moralitatii. Si-a dat sufletul... A murit cu cateva zile inainte sa-si vada un vis implinit, discursul Regelui in Parlament, asa cum si Corneliu Coposu a murit cu cateva luni inainte ca PNTCD sa reajunga la putere.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe fruntasul taranist!

10 comentarii:

Wilkins Micawber spunea...

... si cu toate astea, I. Dianconescu a avut (daca se poate spune asa), "norocul" de a muri inainte de a apuca sa vada PNTCD predat cu arme si bagaje lui T. Basescu. Ca doar sunt cu totii de "dreapta", nu? Banuiesc ca e numai o chestiune de timp pana sa se intample (si) asta.

Lilick Auftakt spunea...

Sa speram ca macar tristetea acestui moment ii va face pe taranisti sa se uneasca si sa ii indeplineasca acestui om, si tuturor fruntasilor, dorintele. Taranistii nu vor putea nici ei sa stea langa PDL, cum nu au putut sa stea nici liberalii. Si PNL a facut greseli, si PNTCD, dar pana la urma radacinile noastre se intalnesc in mod natural. PDL nu are ce cauta in povestea asta.

Micawber spunea...

@ Lilick

Sa dea Domnul sa aveti dreptate, desi dupa cum stau acum lucrurile se pare ca taberele din PNTCD vor avea un nou motiv de disputa: cine ii livreaza mai eficient partidul lui T. Basescu...

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber, da, stiu bine asta. Totusi si taranistii stiu ca acum, sincer, alaturi de ei, sunt doar liberalii.

acuvio spunea...

Dumnezeu să-l ierte!

Elisa spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Bogdan spunea...

Dumnezeu sa'l odihneasca!

Insa sincer sunt tare dezamagit de felul in care se comporta opozitia.

Practic cam din 2005-2006, DOAR o mica parte a presei a opus rezistenta ticalosilor basisti.

Pai spune tu, viata, ziarele iti livreaza evenimente zilnic, Basea insusi inventeaza subiecte ce se dovedesc marfa clientului, iar onor opozitia sta la taclale prin talk-shouri (urmarite de cei deja convinsi) filosofand despre "Ce sa'i mai ceri Domle, la cate a facut Basescu pana acum..." o atitudine de blazati fara nici un pic de simt politic.

Daca vor sa castige alegerile au nevoie de DISPERAREA oamenilor si nu de situatii cand intrebati "Aveti vreo intrebare pentru d'ul Basescu?" sa raspunda retoric "Ce sa'l mai intreb...?"

Penibil!

Ai stire ca justitia a hotarat ca referendumurile pentru reorganizare trebuie sa aiba loc? Faci imediat conferinta extraordinara de presa (liderii PSD, PNL sau USL) si vorbesti despre faptul ca pana la urma justitia ii mai apara pe oameni si le da sansa sa se exprime fata de viitorul lor, iar Basescu ar trebui sa'si revizuiasca atitudinea (altfel totalitara) despre referendumuri(altele decat cele populiste in zi de alegeri)

Nu vorbesti de 10 subiecte, ci toci unul singur, sa intre orisicui in cap ce ticalosi sunt basistii.

Ai stire ca Bok se lauda cu marea reforma si cum au salvat ei tara? Bagi conferinta extraordinara de presa in care vorbesti numai despre norocul romanilor de a fi adusi in asa sapa de lemn incat nici o criza nu'i mai poate afecta. La limita cele mai bananiere republici din Africa sunt cele mai ferite de criza. Le bagi in cap romanilor ca Basea s'a imprumutat pe seama lor cu 20 miliarde pentru a aduce romanii la cel mai prost nivel de trai din Europa, mai prost decat al grecilor! Ce noroc ca nu suntem Grecia, nu'i asa? Iar la final, un "sa traiti bine! si sa aveti de unde sa platiti alea 20 de miliarde!"

Ai stire in oficios care incearca sa te lege de Butoane, fara insa nici o proba? Faci conferinta extraordinara de presa doar pentru a arata mizerabila presa ticalosita (evezeaua, articol nesemnat) care desi avea probe ca un senator fost PDL actual UNPR este foarte apropiat de clanul Butoane, presa mizerabila a lui Basea inventeaza subiecte delirante. Actionati in judecata!

Astfel de stiri sunt zilnice pe diferite subiecte insa onor opozitia se complace intr'o atitudine blazata, iar daca cumva prin absurd isi doresc sa tina munitie pentru alegeri, se inseala amarnic. Pentru ca va avea grija Basea sa le dea un pol-doi si sa'i vezi pe astia pe care ii vroiai disperati cum vor spune: "Lasa maica, macar ne'a dat ceva, nu ne'a luat chiar tot si uite: am trecut prin criza, bine ca n'am ajuns ca Grecia!"

Bogdan spunea...

Ahh, si cu prima ocazie cand UNPR sau PDL mai anunta triumfalist noi acaparari de primari sau parlamentari, as face o conferinta (tot extraordinara) adresata ONGurilor care (altfel foarte bine intentionate) analizau prin 2004 toti traseistii si incompatibilii ce ar fi candidat. Si dupa ce le'as fi adus elogii respectivilor (deveniti intre timp pupinbasisti) as relua sirul lung de traseisti care a deturnat rezulatul alegerilor din 2008 in mizeria de majoritate care o avem astazi. Iar la final as ruga ONGurile sa'si revina la principiile adevarate sa reia monitorizarile (chiar daca acestea nu sunt in avantajul pedeleprelor) si sa mai slabeasca pupinbasismul.

Ca altfel vedem cum diversi tucalari pupinbasisti dau sa'si schimbe blana insa nici macar de'un mea culpa n'au timp.

S'aude Alinutza?

Sa vedem listele cu incompatibilitati, cum faceati pe vremuri cand pe langa scrupulozitate de o parte mai si inventati criterii semnate ddoar de pedelepre ca sa dea bine la prostime.

radu spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca.
De acord cu @Micawber.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, opozitia e lamentabila. Si asta e inca un cuvant frumos. :)