28 mar. 2012

Cineva a stins lumina...

O stiti pe Sibilla, da? Ei, cum sa n-o stiti? Blogger social-democrat, sustinator puternic al USL... Orice blogger sau cititor de bloguri politice o stie. E cel mai vocal opozant al lui Frunzaverde in Caras-Severin. De cand o stiu, sa fie deja patru-cinci ani, se lupta cu el si cu mafia din zona, as putea zice chiar pe viata si pe moarte. Si chiar nu cred ca exagerez deloc. Cine nu-i stie povestea, sa se abtina.

Poza de mai jos e facuta luni, in Resita, la unul dintre cele mai de durata proteste din tara, in a 67-a zi a lui. Cativa oameni de la PSD si PNL au incercat sa tina acolo flacara protestelor vie. Un exemplu de rezistenta. Iata ce scria Sibilla sub poza:

"67.... şi încă rezistăm ! Ori noi, ori ei !! ŞI pentru ca să nu se mai repete !!"

” Piaţa Universităţii este peste tot! Este un spirit reaprins ce există oriunde se protestează pentru drepturile democratice, pe teritoriul ţării, în diaspora, indiferent de numărul protestatarilor. Se speculează cantitatea versus calitate, însă clasa politică şi tovarăşii conducători ar trebui să ia seama la calitatea, profunzimea mesajului şi la longevitatea protestelor ca premieră în România. Ar trebui să vă cutremure până la autolustrare, dragi politicieni, pentru că românii nu mai tac! ”

“Şi chiar de nu voi fi un far, ci doar o candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, căci m-am străduit să aprind lumina


Ieri, marti, a fost prima zi cand Sibilla a lipsit din Piata. De jena, de rusine, desi nu ei ar trebui sa-i fie. Cineva a stins lumina...

49 de comentarii:

Mihai spunea...

Nu o stiu pe Sibilla. Asadar, ma abtin. As fi cantat ceva. Ma gandeam la o melodie populara car incepe ci "Frunza verde..."

Anonim spunea...

Eu unul cred ca asistam la un mare BLUF organizat meticulos de securistii din spatele lui ba-secu! Orice om cu mintea intreaga REFUZA sa creada ca asa ceva ar fi posibil! Eroarea securistilor din randul pedeleprelor este urmatoarea: au incercat ieri, cu surle si trambite, crearea IMPRESIEI ca pedeleprele sunt in fata unui cutremur intern de proportii, dezertand la interval de cateva ore mafiotul de Slatina valcov( cunoscut mai mult ca sotul preacuvioasei sale sotii, trimisa de ba-secu pe centura politicii in februarie 2005 si reevaluta ulterior de acesta, fiind mai nou uneperista…), nemernicul asta mason din Caras Severin si jumatate(cica!) din primarii din Vaslui!!! Fratilor, asa ceva nu exista!!! Securistii ne cred prea tampiti incat sa inghitim pe nemestecate gogoasha asta! Este in mod evident o FACATURA SECURISTICA cu o unica finalitate: compromiterea opozitiei! Ar fi un imens scandal, politic si moral, ca astfel de jeguri portocalii sa fie acceptate in randul USL! Capcana intinsa de ba-secu si securistii lui trebuie intoarsa la fel de abil: baieti, vreti sa-l parasiti pe ba-secu cu adevarat? Foarte bine, fiti independenti! Dati pe goarna toate matrapazlacurile portocalii, turnati-va cenusa in cap dimineata, la pranz si seara, urlati la luna la cate potlogarii ati fost ,,siliti” sa participati, dar sa nu pretindeti locuri eligibile pe listele USL!
Eu unul le-as adresa acestor nemernici ce acum joaca toti cartea ,,tradarii” un singur indemn: sa citeasca cu mare atentie ,,Apelul catre lichele” scris in ianuarie 1990 de un filozof care poza in intelectual, devenit in ultimii ani un jenant telectual basescian, care raspunde la numele de liicheanu. Si daca tot n-au inteles acel Apel, le propun sa nu uite celebrele cuvinte ale marelui actor Victor Rebengiuc din aceleasi zile tulburi de ianuarie 90, referitoare la hartia igienica necesara stergerii gurii dupa tonele de rahat mancat ani in sir. Hendrix

ADRIAN spunea...

Da ... ma uit si la ce scrie Gondolin cum ca pe la Vaslui jumate dintre primarii PDL ar urma sa candideze pentru USL. Daca se foloseste principiul vaselor comunicante ajungem ca n-o sa se schimbe nimic din exact ceea ce era tinta protestelor de la Caras (inteleg) : MAFIA!
Asadar treaba cu dezertorii de ultim moment ma dezgusta si pentru dezertare care ar fi trebuit sa fie pura retragere si pentru modul hulpav cum USL inghite niste dezertori impotriva carora declara ca lupta (bla bla-ul cu traseismul). Cum ne asternem asa vom dormi ...

Pro DOC spunea...

Pai, eu zic sa-i reevaluam pe toti si sa-i primim la noi cu dragoste si iertare crestineasca, fiindca tot suntem inaintea Sfintelor Pasti! Sa-i iubim ca pe noi insine, dupa cum urmeaza: pe Udrea la PNL, fiindca mai cunoaste ea un pic locul. (Ehehei, si daca vine Udrea, poate o trage dupa ea si pe EBA, iar EBA pe Ridzi, de-o sa crape Zeus de ciuda!!!) Pe Berceanu sa-l primeasca PSD-ul, ca tot este el nitel mai "social-democrat" . Pe Videanu, care-i nascut, nu facut, de liberal, sa-l primeasca PNL-ul, ca sa-i intareasca ideologia, alaturi de fostul si noul coleg Frunzaverde.

Zic s-o luam si pe Alma, ca e "dama buna", dar - NOTA BENE! - aici sa fim consecventi: numai, si numai, si numai dupa ce-o reinvatam sa lucreze cu numaratoarea si, apoi, cu abacul!

Parerea mea e sa-l lasam, totusi, pe Blaga la PDL, sa conduca Opozitia viitoare, fiindca s-a dovedit o persoana "de dialog si negociere" si, la o adica, putem largi coalitia de guvernament si cu oamenii lui, astfel incat sa avem o majoritate parlamentara de 80 la suta. In felul asta, il lasam pe Dan Diaconescu in ofsaid, o tura, pana se se caleste si el un picut. Aproape de sfarsitul legislaturii insa, il inglobam si pe DD in coalitie si dam marea lovitura: facem o majoritate de 95 la suta si-i lasam pe unguri cu buza umflata! Sa vada tot UDMR-istul ce-nseamna "sânjele de român", care - yoy, Istenem! - apa nu se face niciodata, ci numai tulburel!

Si in timp ce ei "pupat toti piata endependenti", eu zic, cu oarecare graba, ca noi sa Paste(m) fericiti!

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai, te gandesti, te gandesti, dar vad ca postezi tot frunze moarte si zapada...

@Hendrix, sigur ca e o capcana. Pusa la cale impreuna cu securistii infiltrati la noi.

@Adrian, stiu ca te dezgusta si pe tine. Pe orice om normal. Pune-te in locul unuia care, votand cu USL, trebuie sa puna stampila pe un portocaliu pe care l-a injurat atatia ani, oferta facuta cu surle si trambite de... USL.

@Pro Doc,

Da, pe Blaga il lasam in tabara "adversarilor". Dar eu zic sa il lasam si pe Paleologu, ca si cu el ne intelegem bine, e de treaba. :)

Pro DOC spunea...

Da, da, radem noi, radem (sau dimpotriva!), dar Crin Antonescu a inceput sa cam exagereze cu Gambetta!

radu spunea...

Mda, ma tem si eu de infiltrare si de cai troieni in vederea destabilizarii USL si mai ales PNL. Vom vedea.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc, pai trebuie spalat. Oricum, eu va recomand sa nu mai injurati niciun portocaliu. Sa le deschidem prmimitori usile.

Lilick Auftakt spunea...

Glumeeeesc! :)

Lilick Auftakt spunea...

@radu, teme-te ca e rau!

Anonim spunea...

In momentul de fata nu putem discuta despre ideologii, despre tradari si mai ales nu trebuie sa facem teoria conspiratiilor (securiste). Este un an greu din punct de vedere al alegerilor. USL-ul si-a deschis bratele (acum) datorita acestui fapt. Trebuie sa scapam de aceasta guvernare care ne-a indatorat foarte mult si ne-a adus la sapa de lemn.Ca sa scapam de aceasta putere, intai trebuie sa castigam localele. Nu stiu daca putem vorbi de moralitatea politicii. De cativa ani asistam la reprosuri, jigniri etc., am vazut cum PNL s-a aliat cu PD. Am vazut ca PSD s-a aliat cu PD-L. Nimeni nu este virgin. Haideti sa vedem si o alianta PNL-PSD si bineinteles PC. Eu nu as fi de acord ca un penelist (Berca de exemplu) sa fie reprimit in PNL, sau multi altii care au plecat. Vreau sa am incredere. Daca mi-as pierde increderea si speranta ar insemna sa ma resemnez si sa zic: merge si asa...cu elenele, almele, sulfinele, pogii, bocii etc.
P.S. Daca Sibilla are dovezi de necontestat, ar trebui sa faca plangere penala. Daca nu, ramanem la vorbe. Vorbe spun majoritatea politicienlior. Ii auzim spunand au furat, au vandut au...si nu vedem si plangeri. Raman acuzele.

radu spunea...

Daca la motiunea de cenzura Ungureanu rezista, inseamna ca totul e o mascarada. Daca nu, nu.

Lilick Auftakt spunea...

@anonim, a facut zeci de plangeri!

@radu, si Ungureanu... e cu noi. :)

Anonim spunea...

Acele plangeri au avut finalitate? Au fost si procese sau Frunzaverde a luat NUP-uri?
P.S. Daca Frunzaverde are pete, PD-L va actiona, mai ales ca acesta a acuzat statul politienesc.Vom vedea ce va fi.

radu spunea...

Daca Ungureanu e "cu noi", eu nu sunt cu el si nici cu cei care-l sustin, indiferent cine-l sustine. Nu voi juca decat in echipa adversa celei a securistului astuia care, o stim cu totii, e un agent de influenta al unei puteri straine. Vom vedea in perioada urmatoare cui foloseste plecarea lui Frunzaverde. Daca le va crea probleme lui basecu si MRU, inseamna ca a fost un lucru bun. Daca le va face jocurile, inseamna ca a fost un lucru rau.

Deceneu spunea...

@Lilick "Hendrix, sigur ca e o capcana. Pusa la cale impreuna cu securistii infiltrati la noi."

Securistii sunt infiltrati la cel mai inalt nivel in PNL, chiar la nivel de presedinte. PNL-ul nu a vrut sa colaboreze cu UDMR-ul, ca sa-i disloce de la guvernare, dar pe Frunzaverde il primeste ca vicepresedinte si candidat la sefia CJ. Cu asa strategii viitorul e compromis. Avea dreptate Basescu, ca Ponta si Antonescu nu vor ajunge la putere.

Shadow spunea...

@Draga Lilick

sunt extrem de catranit de politica pnl-ului actual. Ma asteptam sa ii refuze pe toti "defectorii" daca tot au impins si initiativa legislativa a interzicerii migrarii politice. Imi este greata ca lui frunza verde i se face loc "in fata" (vicepresedinte) in timp ce atatia tineri liberali raman doar la coada.

Nu mai pot accesa blogul tau de la servici. Serviciile "bate-le vina" iar te-au trecut la situri "periculoase".

Anonim spunea...

Doamna Lilick, sunt resiteanca si Sibilla e mai putin faimoasa pe plan local decat considerati dvs. Fara nicio intentie de a o jigni, imi pare rau pentru durerea prin care a trecut, dar comportamentul dansei frizeaza deja patologicul (blogul sau e o dovada in acest sens), iar riscul de decredibilizare a ideilor sustinute e urias. Observ cu tristete o asemanare izbitoare cu Dan Diaconescu, fara un post TV personal. Nu va suparati!

Anonim spunea...

Lilick@ Ii raspundeti lui Adrian cum se simte cineva care sustine USL si trebuie sa puna stampila pe un pedelist. Imi permiteti sa va spun cum m-am simtit eu cand am pus stampila in 2004 pe Basescu? Si asta numai datorita faptului ca PNL s-a aliat cu PD, pentru ca "draga Stolo" era liberal si a renuntat in favoarea lui Basescu. Si acum imi vine sa-mi tai mana. Stiti cum m-am simtit sa pun stampila pe Geoana, si asta pentru ca domnul Crin Antonescu asa a avut viziunea? Da, acum imi vine sa-mi tai si mana cealalta. Am votat de fiecare data contra-naturii, numai pentru ca PNL sa fie la guvernare. Stiu ca la ora actuala PNL nu are cum sa castige peste 50%. Stiu ca trebuie sa inghit de fiecare data aceste aliante si asta numai pentru PNL.Acum, cei care tin la acest partid trebuie sa-si taie si-un picior daca este nevoie, dar sa voteze pentru ca liberalii sa fie la putere. Valabil si pentru pesedisti. Ce sa mai spun? Sper ca in viitor (daca mai apuc) sa vad o guvernare liberala majoritara. Abia atunci voi avea liniste sufleteasca.

acuvio spunea...

(Lilick, scuze, aproape copy-paste) Este dreptul lor să încerce, să le fie ruşine celor care-i primesc în partid pe ultima sută! Să aflu acum, de dragul comentariului, că ceata de PNL-işti trecuţi acum câţiva ani cu arme şi bagaje la PDL se întorc? UNPR-iştii cu 1% îşi aduc aminte de pe unde au plecat? Că domnului Traian Băsescu nu-i mai este confortabil sprijinul PDL care este prea corupt, Albă ca zăpada o fi apărut la fereastră dar nu are vlagă să iasă afară şi că are mai mare încredere în USL, doar a propus la modul cel mai serios pe dl. Victor Ponta ca prim ministru!
Bun, înghit că acum îşi găsesc locul potrivit în viaţa politică, dar să nu candideze pe listele noului partid mai devreme de 5 ani sau să ocupe funcţii numite de partid în sistemul prăzilor postalegeri! Credeţi că ar mai migra? Acum le crapă buza! Să sperăm că nu vor primi voturi sub o altă culoare, de noi, de vot depinde ceea ce acceptăm sau nu, să privim totuşi şi numele celor de pe buletinele de vot, nu numai culorile să priceapă şi unii şi alţii că nu asta aşteptăm patru ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, Frunzaverde nu va scapa pana la urma de DNA. Indiferent in ce alianta intra.

@radu, nu cred ca MRU va avea nici cea mai mica problema.

@Deceneu, o sa vedem ce o sa se intample...

@Shadow, nu stiam de ce nu te mai "vad". Da, e o perioada in care probabil se vor face cele mai mari compromisuri. Asta nu e decat inceputul. Si totul vine de la acel nenorocit de uninominal. Ne asteapta un rau si mai mare in vara: uninominalul majoritar intr-un tur. Multa lume inca nu e constienta ce ravagii va face.

@Anonim, Sibilla e faimoasa pe plan national, si la varful PSD. E de ajuns. Dar tu ce ai facut? Inainte sa critici prezinta-ti "succesurile" pe plan local impotriva mafiei PDL. Daca nu esti in stare, bye-bye!

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, sigur ca ei pot sa incerce, daca au ajuns ca baroni locali la 13% in sondaje sa candideze sub alte culori. Dar sa ramana cu incercatul.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, momentul pe care il astepti se indeparteaza...

atreides spunea...

@Deceneu ''Securistii sunt infiltrati la cel mai inalt nivel in PNL, chiar la nivel de presedinte. PNL-ul nu a vrut sa colaboreze cu UDMR-ul, ca sa-i disloce de la guvernare, dar pe Frunzaverde il primeste ca vicepresedinte si candidat la sefia CJ'' Treaba cu UDMR-ul e falsa: PNL s-a tot rugat mai bine de un an de UDMR sa iasa de la guvernare, Crin s-a injosit chiar mergand la congresul lor, eu zic ca PNL a facut tot ce se putea face in privinta asta si era natural ca la un moment dat sa spuna stop si sa anunte ca nu mai doreste nicio colaborare cu UDMR.

atreides spunea...

Eu nu cred ca e un moment potrivit pentru tristeti mai degraba metafizice, cu cateva luni inainte de alegeri. Nu inclin nici spre teorii ale conspiratiei in privinta lui Frunzaverde. Miza cea mai importanta acum este sa scapam anul asta de regimul basescu, deci intrebarea care se pune nu este cat de morala etc este primirea lui Frunzaverde ci cat de utila dpdv electoral este ea. Asta se va vedea la alegeri, dar eu zic ca e o chestie pozitiva. Daca PNL ar fi fost pana acum un fel de fecioara neprihanita si ar fi venit treaba cu Frunzaverde poate avea sens sa ne indignam. Dar stim cu totii ca nu e cazul, asa ca scrupule de acest tip si mai ales in acest moment nu sunt altceva decat slabiciuni.
Pe de alta parte, poate mi se pare mie dar Frunzaverde efectiv nu ar trebui bagat in aceeasi oala cu toate figurile sinistre din pdl gen BUBA, sau cu figuri locale gen Flutur, Pinalti sau Falca. De exemplu, m-am tot intrebat zilele astea, eu gasesc sa-i reprosez ceva tipului, ca pedelist? Sigur, o avea chestii mafiote pe plan local pe care nu am de unde sa le stiu, insa de exemplu nu am putut sa-mi amintesc nicio atitudine a lui dusmanoasa la adresa PNL, asa cum au fost cu nemiluita la toti ceilalti mentionati. Chiar si lucrul asta si il singularizeaza oarecum in PDL, impreuna cu Paleologu, si cu mult peste alde Cristian Preda de exemplu (autointitulat adevarat liberal), care a tot scris o gramada de mizerii la adresa PNL. A propos, daca vrea si Preda in PNL, noi ce parere avem? Sa fie primit?

Anonim spunea...

@Anonim, Sibilla e faimoasa pe plan national, si la varful PSD. E de ajuns. Dar tu ce ai facut? Inainte sa critici prezinta-ti "succesurile" pe plan local impotriva mafiei PDL. Daca nu esti in stare, bye-bye!
OK, doamna, daca acesta e registrul in care vreti sa purtam discutia, let's do it.
Sibilla e atat de "faimoasa pe plan national", incat nici macar cititorii blogului dvs n-au auzit de ea. Cat despre "varful PSD", sunteti intr-o eroare imensa, nu cred ca ati vrea sa auziti epitetele de care se "bucura" PE PLAN LOCAL in PSD. Varful de care vorbiti e Everestul, nu?
Second: nu m-am erijat niciodata in vajnica luptatoare impotriva mafiei portocalii. Sunt rationala, nu exaltata, stiu foarte bine ca singura arma pe care o am e aceea de a merge la alegeri. Am facut-o in 2008, am reusit sa conving si vreo 20 si ceva de oameni sa voteze PNL, sunt doar simpatizanta PNL, dar am facut cat am putut.
Despre purtarea de pancarte in Piata 1 Decembrie din Resita, la care inteleg ca Sibilla e campioana zonala: asa, si?? Am fost acolo in vreo doua zile, am constatat cu regret ca "fauna" participanta era formata in mod covarsitor din revolutionari care isi voiau inapoi banii nemeritati, am asistat la momente penibile, NU! Nu ma consider mai putin anti-PDL daca nu umblu cu pancarte agatate inutil de gat. "Succesurile" doamnei Sibilla care au fost? Va spun eu, zero barat. Nu doar acum, ci de foarte multa vreme incoace. Tocmai din motivul pe care vi l-am expus: decredibilizarea prin exaltarea care frizeaza patologicul.
Finally, ca tot o dam pe engleza, voi vota in continuare PNL si voi incerca sa-i conving pe cat mai multi sa o faca. Din fericire, am avut onoarea de a cunoaste personalitati liberale de azi, altfel, citindu-va comentariul, as fi ramas cu un mare semn de intrebare vis-a-vis de capacitatile intelectuale si empatice ale liberalilor.
Nu e de mirare ca link-ul spre blogul dvs a fost sters din toate blogurile IMPORTANTE pe care obisnuiam sa le citesc in 2008. Ar trebui sa va dea de gandit.
Desigur, nu am nicio pretentie sa-mi publicati comentariul, de altfel, nici nu va voi mai deranja pe viitor.
A bon entendeur, salut! Sau, dupa cum preferati, "Bye bye"!

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, pai sa iti spun un lucru nasol pe care l-a spus la adresa PNL acum cativa ani: "Nu ma las pana ce nu il aduc la 5%" De exemplu...

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, vorbe, vorbe si atat. Dar ce ai facut ca sa te poti compara cu Sibilla si sa o critici? Nimic. Ne-am lamurit.

atreides spunea...

@Lilick Mda, se pare ca am scapari in ce priveste politica ultimilor ani, dar mai mult decat pe o declaratie sau alta prefer sa ma bazez pe feelingul meu: de obicei cand vad vreun pedelist dintre cei cunoscuti ma apuca dracii, cand ii vad pe Frunzaverde sau pe Paleologu nu simt nimic. Deci, sunt baieti buni :)

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, se poate ca o biata frunza sa iti mearga mai usor la ficat. Sa vezi insa cand vor aparea si felurile alea mai grele. :)

Shadow spunea...

@Anonim

eu stiu cine este sybila de ceva vreme deja si nici in tara nu sunt, deci nu ma pot erija in cunoscator de orientari pe la "varfuri" psd sau alte alea.

Spuneti dvs ca sunteti rationala si nu exaltata. Si eu sunt cat se poate de rational azi. In 89 eram un exaltat care nu si-a pus prea multe intrebari inainte de iesi in strada imporiva dictaturii ceausiste. Daca ar fi fost putini exaltati ca mine atunci azi nu as mai fi existat si Romania probabil se situa alaturi de cuba si coreea de nord intr-un fel de troica a looserilor.

Spuneti ca ratiunea va indica ca numai la vot puteti schimba ceva. Eu zic ca va inselati. Ce ati putut schimba cu votul dvs in ultimii 22 de ani? Sincer. Nu credeti ca votul nu mai este suficient pt "participantul la viata cetatii"?

Puteti sa-mi dati si mie o lista de "bloguri importante"(nici macar nu le cer pe TOATE) de unde lilika ar fi stearsa? Doar de curiozitate ca sa masuram rationalitatea si exaltanta fiecaruia din noi.

A trés bon entendeur

Deceneu spunea...

Cand o sa-l salte DNA-ul pe Frunzaverde si o sa spuna pe toate canalele ca este vicepresdinte PNL.
Bineinteles ca dupa algeri, nu vor mai avea probe, pentru ca o sa "navigheze" spre barca de salvare a puterii.
Uninominalul nu are nici o legatura cu compromisul. Daca PNL-ul ramanea singur acum avea peste 30% si ar fi fost in crestere. Si-a rata sansa pentru ca nu a avut o conducere cu viziune, sau a avut una care avea alta agenda.

@ateides - cred ca traim in lumi politice diferite.

atreides spunea...

Asta cu felurile mai grele n-o cred. Senzatia mea e ca daca vor mai veni atunci vor fi dintre aia (parlamentari sau tipi locali) necunoscuti. Nu cred ca cei din PNL vor face greseala sa primeasca vreun sinistru gen Flutur. De altfel, exista si o metoda foarte simpla de a rezolva orice problema de acest fel: daca vreun sinistru vrea neaparat sa vina in USL, sa se duca la PSD sau la PC. Corect?

Lilick Auftakt spunea...

Ei, @Shadow, iti dai seama ca sunt persoane care turbeaza ca nu participam la campania de albit portocalii. Nu vezi ca nu au nici curajul sa spuna cine sunt? Sigur, Sibilla era buna cand dadea subiecte la ziare ca opozitia sa atace "adversarul". Acum nu mai e. E o nebuna care sta in Piata si protesteaza. Poate ca e, dar vorba ta, daca nu ar fi "nebunia" asta...

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, da, o metoda buna de a parea... "si cu sufletul in rai". :)

Ce mai, lui Frunza i s-a facut cadou un nou mandat. Daca nu i se facea, nu il mai castiga. Era sub candidatii USL. Ce a dat in schimb? O sa aflam si asta...

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, aia cu "blogurile importante" e tare. Pai in 2008 eram pe 20, acum pe 220. A se vedea in Zelist. Tipa sau tipul e chiar prost manipulator. Si daca nu isi asuma o identitate oarecare, zboara.

atreides spunea...

@Deceneu Eu nu stiu exact in ce lume politica traiti dumneavoastra, ca sa fiu sau nu de acord ca traim in lumi politice diferite. Eu v-am atras respectuos atentia asupra faptului ca ati facut o afirmatie falsa. Daca vi se pare ca gresesc puteti sa ma corectati, asta cu lumile politice in care traim e cam irelevanta pentru ce am spus eu.

Lilick Auftakt spunea...

Iata si sondajele:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judetean, cu care dintre urmǎtoarele partide aţi vota?
USL - 38 %
PDL - 16 %
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, cu care dintre urmǎtoarele partide aţi vota?
USL - 38%
PP - 14%
PDL - 13 %
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean , pe cine aţi vota dintre urmǎtorii candidati?
Frunzăverde - 41 % ( comparativ cu un posibil candidat al USL ) şi 39 % ( comparativ cu un alt candidat al USL )
Încredere în Frunzăverde = 13 %

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, observa si sondajele... Puteam sa il batem pe Frunzaverde acolo...

atreides spunea...

Lilick, poate il bateam, poate nu. Eu prefer sa folosesc acum un alt criteriu, foarte simplu: ii vad pe pedelisti ca se tavalesc in chinuri, boc incerca azi la conferinta de presa sa zambeasca dar era evident ca e fiert, deci nu pot decat sa ma bucur. Sa nu uitam ca noi dorim desfiintarea PDL in viitorul apropiat, pe cale naturala, si orice dezertari de acolo contribuie la asta. Spectacolul sobolanilor fugind este magnific!

transildania spunea...

Nu mis e pare deloc ok, ca lui Frunzaverde i s-a oferit candidatura la consiliul judetean, nu trecerea lui la PNL.
In buna parte sunt de acord cu @atreides. Si as mai adauga in afara argumentatiei sale ca lipseste pana acum in PNL o analiza amanuntita in legatura cu oamenii care au tradat PNl in ultimii 8 ani, in parlament, la nivel local. Cam 50% dintre alesii locali sau parlamentari ai PNL au trecut la PDL in ultimii 8 ani. Cine i-a promovat, cine i-a desemnat candidati?

Nu sunt de acord cu Hedrix, cand spune ca totul e un BLUF. Daca a fost un bluf mult mai mare in ultimele luni sau poate chiar de un an jumate sau doi incoace, a fost bluful ca PDL poate guverna fara majoritate, ca poate inventa partide, cumpara oameni la nesfarsit, poate castiga din nou prin stratageme securiste, in pofida dezasstrului total in ce priveste economia, incompetenta ministrilor si guvernului, a masurilor legislative, nivelul coruptiei.


E trist doar faptul ca demisiile la varf din PDL, de fapt e vorba de una singura pana acum, deci demisia unuia, primului, a venit abia acum. Cand erau desutle motive sa se produca mult inainte.

La fel de trist este faptul ca traseismul de acest gen, este posibil din cauza ca sistemul de vot la alegerile locale este o farsa nedemocratica. Alegerea presedintilor de consiliu judetean, sia cum si a tuturor primarilor intr-un singur tur, transforma cam toate alegerile locale intr-o parodie absurda, atunci cand se poote castiga fara majoritate absoluta, si probabil mare parte dintre primarii si presedintii actuali vor castiga, indiferent din partea carui partid candideaza, si in plus vor migra pe urma, unii de la pnl-psd la pdl, si altii invers.

Mie imi pare rau pentru Sibilla, cred ca are toata indreptatirea sa fie foarte nemultumita. Insa atata vreme cat nu se intelege ca nu ajunge un Jos basescu si sus cutare, sau jos Frunzaverde etc, cata vreme nu se intelege ca numai un demers pentru legi bune (lege electorala democratica, descentalizare adevarata financiara, legi chiar constitutionale care sa oblige partidele la democratie interna) vor schimba candva lucrurile in bine.
Cat timp, din ce am urmarit eu, numai o mana de oameni a vorbit in media si inca mana de oameni in strada la cluj despre uninominalul intr-un tur la locale, cu toate ca e o tema veche de patru ani, ne putem astepta la multe alte evolutii mult mai nasoale.

sandman spunea...

Exact la asta ma gindeam. Uselistii de acolo nu l-ar vota pt ca il cunosc. Acum sint in dilema, ce sa faca? Si mai e ceva, cei din partidele de opozitie care au luptat pt un post acum sint dati deoparte. Si oricum Frunzaverde avea putine voturi acolo. Asa ca nu inteleg ce-au avut in cap sefii USL? Sau e planul B al lui Basescu sa-si conserve posturile asa prin infiltrarea unor pedelei in USL care la momentul oportun sa-l sparga?

Lilick Auftakt spunea...

@atreides, pana sa fie pedelist, penelist sau orice altceva, Frunzaverde e un corupt, un baron local atotputernic, iar la Caras a facut stat in stat. Vrem sa doboram astfel de oameni au sa ni-i atasam? La intrebarea asta trebuie raspuns.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, Sibilla nu a spus doar "Joa cutare", tocmai asta e.

Lilick Auftakt spunea...

@Sandman, pe cei "dati deoparte" nu-i plang. Ei castiga mult din afacere.

Anonim spunea...

Dl. Foaie-verde a fugit din PDL, de frică, asta e clar. Nu e nici o conspirație, nicăieri.
Dacă, pe vremea lui nea Nicu, partidul(PCR), truimfase asupra Securității(remember:"cadrele hotărăște totul!"), acum Securitatea(adică DNA plus SRI) a triumfat asupra partidului(PDL). Exact asta a și spus Dl. Foaie-Verde, la conferința de presă. Restul sunt pure speculații. Iar dacă dânsul a ales să fugă la PNL, asta chiar că e altă poveste.
Anonymus Magnus

radu spunea...

@atreides are dreptate. Eu nu-mi fac iluzii ca vom scapa vreodata de corupti, pt. asta ar trebui sa schimbam poporul, nu doar conducatorii. In schimb, ma ingrozeste faptul ca pedeleprele vor sa distruga democratia parlamentara, ca dau legi feudale, ca au distrus separatia puterilor in stat, ca vand bogatiile tzarii pe nimica, punand in pericol mediul si ca basecu guverneaza cu serviciile secrete. Pericolele astea mi se paremult mai mari decat primirea unor frunze verzi in PNL. Deocamdata, prioritatea zero e ca PD-ul sa fie anihilat, si, da, imi creste inima cand ii vad cum se zvarcolesc in tzarana.

acuvio spunea...

Şi imaginea: Crine, ia-le tu pe toate, sunt imaculate!

Lilick Auftakt spunea...

Puteam sa-l batem pe Frunzaverde, dragii mei. Serios, puteam sa-l batem. Stiam de mai mult timp ca Vela, liberalul plasat pe primul loc in toate sondajele, spune ca nu vrea sa candideze. Cand auzi asta te intrebi, logic, de ce. Nu avea niciun motiv plauzibil. Acum a aparut si motivul. Nu interpretati altfel ceea ce s-a intamplat, nu desfaceti firul in patru, ca nu are rost. E o afacere si atat.