20 mar. 2012

Doua situatii identice!

Ma uitam aseara la TVR, la interviul cu Basescu, cum aproape se jura ca a vorbit serios legat de propunerea de a-l desemna pe Ponta prim-ministru, dupa ce de atatea ori il jignise. Sigur, nimeni nu poate sa-l mai creada pe Traian Basescu. E ca si cum pe 7 martie, atunci cand a spus in fata Parlamentului si a tarii(!), referindu-se la Rege, "Mergeti la dansul si chemati-l!", noi ar fi trebuit sa credem si sa il aducem pe Rege. La cat reactioneaza Basescu de anormal, sunt absolut sigura ca e in stare, peste cateva luni, chiar sa jure ca in acel moment a vrut sa reinstaureze Monarhia, numai ca... noi nu am vrut!!! Cele doua situatii mi se par identice!

15 comentarii:

Gondolin spunea...

Hm... Lilick, inca te mai uiti in gura lui Basescu? Eu nu as face-o nici daca as fi dentist! Omul asta minte si cand spune adevarul... si se suceste si cand sta drept ca lamura...

Lilick Auftakt spunea...

Ma uit doar pentru ca nu contenesc sa ma mir ca unii inca il mai cred... Studiez prostia lor absoluta. :)

Lilick Auftakt spunea...

Băsescu: "Ponta trebuie să înveţe un lucru esenţial - când vii la preşedinte, întâlnirea nu e nici pentru băşcălie, nici pentru orice altceva"

Dar cand vii in Parlament si spui ceva in bascalie despre Rege cum e, betivule?

radu spunea...

Ar vrea basecu monarhie, dar cu Prens Pol de Lamborghino, pardon, Lambrino.
Apropo de bascalie: chiorobete ar trebui sa stie ca el nu e "seful statului", nu asa scrie in Constitutie. Ieri l-am auzit ca la nu stiu ce intalniere europeana a luat cuvantul el, Polonia... Adica statul e el.

ionut spunea...

aseara nu am rezistat decat 10 minute la discursul lui. penibil, jenant..nu mai are de mult timp simtul ridicolului

Pro DOC spunea...

In stenogramele alea, cu nerusinare date publicitatii de Basescu (si trunchiate si neinsotite de stenogramele tuturor discutiilor cu partidele, care au avut loc in aceeasi zi, pe aceeasi tema), cheia lecturarii o reprezinta replica lui Crin Antonescu la "propunerea sefului statului". Citez din memorie, fiindca presa basista se cam fereste de transcrierea replicii cu pricina, facand trimitere doar la ea: "Si-i dati lui Ponta si UNPR-istii inapoi?" (O, pasa, cat de darnic esti, adica!)

Pai, cum isi inchipuie un om cu scaun la cap - dar cine spune ca ultimii basisti ar mai avea asa ceva? - ca Ponta ar fi putut conduce un guvern, inainte de alegeri, sustinut de o Opozitie ilegitima dar inca majoritara (PDL-UNPR etc. etc), manuita de Basescu?? FARA O NOUA MAJORITATE PARLAMEMNTARA LEGITIMATA DE ALEGERI CORECTE ( ma rog, cat de corecte le va lasa Basescu sa fie), a vorbi despre un premier de la USL nu e doar o gluma nevinovata ci o bataie de joc, marca BASE, un fel de dat ...uie la toata natiunea.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, serios? El si Polonia? Hahaha!

@Ionut, eu mai putin de 10. Dar erau tocmai cele in care baga mana in foc ca a fost serios.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc, exact asta face, si nu ii mai pasa. Prin interventiile astea ne umple pe toti de... respect! Cred ca singurul lui scop, cat mai are de stat (era sa scriu de trait, si cred ca nu gresam prea tare), e sa isi bata cat mai mult joc de toata lumea.

radu spunea...

@Lilick, situatiile chiar sunt identice. Ce ma oftica e ca nici Opozitia, nici jurnalistii pro-Opozitie, nu inteleg ca basecu arunca teme din astea cacialmiste de tip win-win ca sa confiste atentia presei si sa-si faca jocurile in spatele lor. Pe-asta cu Ponta a aruncat-o ca sa-l protejeze pe Ungureanu, sa creada lumea ca nu e ca bok, e independent. De ce? Pt. ca basecu ca vrea sa-l lase succesor pe MRU si nu poate decat dca-i dezlipeste imaginea de a lui. Ce-a vrut cu "oferta" lui Ponta? Sa arate ca uite, eu le-am dat postul, dar ei nu-s buni de nimic si nu pun osul la treaba. Sau poate ca are Ponta ceva pe constiinta, sau poate ca il lucreaza pe la spate pe Crin, ca sa se rupa USL-ul dupa alegeri. La fel vor lansa diversiuni si cu Prigoana, il vor lansa independent la Primarie ca altadata PSD-ul pe Oprescu, pt. ca numai asa, sustinut din umbra, nu pe fatza, de Nutzi mai poate sa castige. Electoratul e prost si-i place sa fie mintit. O sa puna botul si la diversiunea cu Ponta, asa cum o sa puna botul si la diversiunile cu Ungureanu, si la alea cu Prigoana, si cu cine-o mai fi.

Lilick Auftakt spunea...

Nu cred ca pune lumea botul. Gata, s-a dus. Si Basescu si subiectul. Pe vremuri subiectele astea se discutau mai mult... Nici macar basistii lui nu au comentat ca pe vremuri. Pana si lor li se pare penibil....

acuvio spunea...

@Lilick – Mai sunt destui care-i sorb vorbele sau gândurile lui Traian Băsescu. Pe doi dintre ei, preocupaţi de tema “ajustarea mandatului prin voinţa proprie” îi vedeţi aici: Sebastian Lăzăroiu şi Sever Voinescu

Pro DOC spunea...

@acuvio
Ei na, si d-voastra! Acuma siti cum e la noi, la romani, ca doar romani suntem, nu nemti. Pana nu vine elicopterul sa-l evacueze pe Base de pe acoperisul Cotrocenilor, n-o sa vedeti vreunul dintre ei spunand, ca Postelnicu: "Am fost un dobitoc!".

P.S. Sarjez, desigur, dar principiul celor ametiti de aerul autoritarismului asta e: "Sa facem totu' pana la victoria finala" (orice o mai fi insemnand ea azi!).

P.P.S. Basescu alocase niste bani, de la buget, pentru modernizarea Palatului Cotrioceni. Oare si-a facut heliport, pentru evacuari in caz de extrema urgenta? :-))

Lilick Auftakt spunea...

Nu cred ca si-a facut heliport, insa s-au descoperit in vecinatate niste crame din perioada lui Tudor Vladimirescu. Daca se intampla ceva, asta numai prin subteran isi va lua "zborul".

Pro DOC spunea...

@Lilick

LOL, underground! Parca il si vad in scene demne de Kusturica!

Mihai spunea...

Legat de bascalie, Base are dreptate. Nu te duci la presedentie cand acolo e un hahait. Si nu uitati ca a comletat ca intalnirea nu e "nici pentru orice altceva" Repet, ce cauta acolo?