26 mar. 2012

MRU - un nou Tariceanu sau un nou Boc?

Scandal la Guvern. Ungureanu a parasit sedinta Coalitiei acuzand "presiunile prea mari" . E breaking news-ul acestui inceput de saptamana. Toata lumea se intreaba ce ni se transmite prin acest gest. Ce mesaj...

Il urmaresc pe Ungureanu cu atentie si observ ca isi construieste o strategie. Nu stiu daca independent de Traian Basescu sau nu. Nu stiu daca independent de PDL sau nu. Insa e strategia "prezidentiabilului" Ungureanu, care incearca sa copieza aproape fidel modelul politic Tariceanu.

A fost de trei ori calcat pe coada de Traian Basescu, dar a tacut. Va mai aduceti aminte ca initial si Tariceanu tacea? Lucru care ne enerva la culme. Trebuia sa vina si momentul cand Ungureanu va zice ferm si raspicat NU, la fel ca fostul prim-ministru liberal.

Probabil momentul a venit. Pare sa-si joace destul de bine rolul, insa e prea devreme sa ma pronunt daca va avea succes. Sansele sa devina totusi un prim-ministru pe model Tariceanu sunt mici, atunci cand scaunul pe care sta are imprimata, adanc, forma fundului lui Emil Boc.

19 comentarii:

ionut spunea...

nu ar fi o surpriza. sa nu uitam ca tariceanu a fost cel care l-a propulsat pe mru. dar eu zic ca e doar un joc ieftin si atat.

Micawber spunea...

Teatru ieftin de prostit prostii. Probabil ca oricum va da inapoi cat de curand, pana si in comedioara asta de 'opozitie' fata de liderii PD. Insa cand va da inapoi o va face pe sest, ca sa ramana cu imaginea de disident. Probabil serviciile lucreaza la turatie maxima la aceasta imagine.

Lilick Auftakt spunea...

Su eu cred ca modelul Boc ii e mai apropiat decat modelul Tariceanu. :)

Mihai spunea...

MeReU va puneti intrebari gresite. Poate nu e cu Base, poate are alt tatuc, dar joaca un rol. Si-l joaca prost.Rolul de a-l albi pe Boc nu-i iese.

Mihai spunea...

MeReU va puneti intrebari gresite. Poate nu e cu Base, poate are alt tatuc, dar joaca un rol. Si-l joaca prost.Rolul de a-l albi pe Boc nu-i iese.

Pro DOC spunea...

Eu cred ca, daca serviciile si-au mutat miza de pe Basescu (calul mort) pe MRU (calul DIN SISTEM, care ar putea manca jaratec), noul premier va castiga batalia cu PDL-ul. Daca, insa, Basescu tine inca toate fraiele, MRU s-ar putea sa dea inapoi schelalaind delicat, cum a mai facut-o deja in vreo doua - trei situatii.

Oricum, e jenibil ca poliglotul MRU sa stea "BOC" in fata unui "igash" ca Nazare! Dar e interesant de urmarit cum vor evolua jocurile la guvern, dat fiind ca MRU pare, totusi, a fi mai degraba o interfata cu staif a grupurilor de interese coagulate in jurul lui Basescu decat un animal politic pur-sange.

radu spunea...

Diversiuni de agent SIE, jocuri de imagine ca sa dezlipeasca imaginea lui MRU de cea a PD. Are dreptate Ciuvica. Eu zic ca nu e nic bok, nici Tariceanu, e modelul basecu, period. Duoamne, Maica Domnului, or fi multi care mai cad in capcanele astuia?

Anonim spunea...

M-ai facut sa rad Lilick. MRU independent de Basescu si secu, Tariceanu reloaded, e buna...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc, si eu sunt curioasa. :)

@radu, pai da, trebuie neaparat sa se dezlipeasca de PD. Si pt asta ii trebuie un model de politician credibil.

@Anonim, pai eu nu am spus asta. Asta vor ei.

Anonim spunea...

daca ajungem sa-l citam pe ciuvica e deja prea tarziu pentru noi.

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, habar nu am ce e cu Ciuvica.

radu spunea...

@Anonimul care are ceva ccu Ciuvica: ce fel de anonim esti tu si ce ai cu Ciuvica? Nu cumva vreun puiutz de basist? Citeaz-o pe Lupea, stimabile, ca sa fie prea devreme pt. matale.
@Lilick, "dezlipirea imaginii de PD", anticoruptie si MRU cu fatza umana este noul ordin pe unitate al lui basecu, in vederea formarii dupa alegeri a unei noi majoritati guvernamentale basiste sub patronajul lui MRU sau fara patronajul lui MRU, daca va fi antrenat ca succesor la presedintie. Noua majoritate inginerita de basecu va avea ca obiectiv revizuirea unicamerala a Constitutiei, ceea ce mi se pare un pericol mortal pt. democratia din Ro, echivalentul inaltei tradari de tzara. Cei care i se vor alatura lui basecu pt. un asemenea projet vor trebui combatuti pe toate caile.

radu spunea...

PS.L-am urmarit si eu cu atentie pe basecu. Am observat ca se straduieste din rasputeri sa-l fereasca pe MRU de orice asociere cu el, dar ca in acelasi timp ii face partie. "Imi doresc din toata inima sa reuseasca, ca nu o face pt. mine". Nu, o face pt. licurici si pt. marea finanta care a scos Ro la mezat. Sceneta recenta cu trantitul usii e un wrestling penibil si o perdea de fum. M-am saturat de jocuri melescano-securiste de-a independenta.
Mi se pare o blasfemie sa-l comparam pe MRU cu Tariceanu. In primul rand, Tariceanu era un adversar ireductibil al lui basecu, care a salvat PNL de la blestemata fuziune cu PD si de la proiectata sa disparitie intr-un Partid Antinational Libertarian. MRU e, cel mult, un copist diversionist care lucreaza pt. basecu mimand opozitia de catifea.
Daca se pregateste aici un teasing MRU pt. o virtuala alianta PD-PNL la guvernare, sau pt. o noua guvernare cu premier MRU ar fi f. grav si f. trist. Intre MRU si Dan Voiculescu il prefer oricand, la orice ora pe Dan Voiculescu. Spun asta pt. toti cei carora Mugur Ciuvica le pute si alianta lui Crin cu PSD li se pare o intinare a idealurilor dreptei.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @radu, dar l-a umilit de trei ori. Odata cand a anuntat marirea salariilor in Parlament, odata cand a anuntat ca nu, nu s-a consultat cu el, alta data cand a spus ca l-ar fi nominalizat pe Ponta, deci el, MRU, era doar PM-ul de rezerva.

radu spunea...

Voiculescu pute mai putin decat Basecu si, iertat fie-mi, MRU nu e de preferat. Asa cum sunt ei, Antena 3 a ramas singurul post TV antibasist care conteaza.
Cele trei gesturi ale lui basecu de care spui, @Lilick, fac parte din planul lui de a ni-l livra ca independent pe MRU. Nu pe MRU a incercat sa-l umileasca basecu, ci pe Ponta.
Hai sa vedem. Cui i-ar folosi "umilirea" lui MRU? PD? Pai, PD tocmai a fost pus la punct de basecu prin MRU, in vederea trimiterii sale la uratatoria electorala de unde va iesi mai curat, mai uscat. Si, daca dupa alegeri, va primi in dar si un aliat numit PNL, Valeriu Stoica poate sa cante Vesnica Pomenire la capataiul ultimului partid istoric.
Daca-l judecam pe MRU prin comparatie cu bok, evident ca MRU a fost umilit. Dar daca-l judecam prin comparatie cu noul rol in care a fost distribuit de basecu, sau pur si simpu de secu, disensiunile astea ne apar drept ceea ce sunt, adica un joc de-a independenta. MRU a fost pregatit pt. o alta piesa, o noua faza, perfectionata, a sistemului basist, si asta ne-a spus-o chiar "seful statului" acum un an, de cand afirma ca "romanii s-au saturat de un presedinte jucator, acum vor dori un intelectual". A spus-o si in legatura cu Primaria Buc.: "e nevoie de ceva complet diferit de Oprescu".
Cel mult, @Lilick, pot sa-l vad pe basescu cum intoarce cheitza in klingonianul cu ochi de mongoloid si-i spune asa: bai Razvane, ia joaca-te tu, tata, de-a Tariceanu cu astia, ca acum toti cred ca vreau sa fac in tine un nou bok. bokulete a fost util la vremea lui, dar a venit vremea schimbarii. Si, dupa cum ne-a obisnuit, basecu, care e in acelasi timp la putere si in opozitie, isi pregateste de pe-acum "opozitia", cu conditia s-o controleze tot el si sa lucreze pt. el, prin MRU.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, Basescu nu e asa atotputernic cum il vezi. Ar vrea el.

Ovidiu Neagoe spunea...

Probabil ca incearca sa nu apara atat de depedent de Palatul Cotroceni, si cauta sa-si pastreze imaginea de indepedent in raport cu sustinerea partidelor politice din coalitia de guvernare. Ramane de vazut cum va fi perceput :)

radu spunea...

Deie Domnul sa exagerez eu.
Deocamdata, ma crucesc: Darius Valcov isi da demisia din PD, Frunzaverde trece la PNL, nu stiu cati alesi locali PD si UNPR din Ilfov si Botosani la fel... O fi din cauza ca nu le mai da MRU bani?
Acuma, Frunzaverde e un tip cu care se poate lucra. Numai sa nu ne trezim si cu alde Udrea ca vine sa bata-n poarta PNL.

Anonim spunea...

bă-SECU & co ne-au batjocorit şi scuipat repetat !!! VOI, ceilalţi, scăpaţi de bă_SECU & co.... SCUIPÂNDU-NE ŞI VOI !!! SACRIFICÂNDU-NE PE NOI, ROMÂNII.... APROPO, AI CUI ????!!!!!!
Are dreptate George, politica e o mare curvă şi e DOAR pt curve.... NU pt OAMENI !!!

daca se schimba denumirea ... adica Mafiile PDL se vor numi altcumva, se cheama ca Mafiile n-ar mai exista ???!!!

‎Victor Ponta , Crin Antonescu :

Dorim să aflăm ce se mai aude cu mult trâmbiţatele Mafii ale PDL.... Să ne lumineze onor liderii USL de la Centru : cum rămâne şi ce se ” alege ” cu Mafiile PDL CS ???? Dorim răspunsuri concrete de la TOŢI liderii USL !
DATORAŢI celor mulţi, militanţilor, CELOR CARE AM DENUNŢAT TICĂLOŞIILE MAFIILOR PDL CS , nişte răspunsuri, DINCOLO de jocurile voastre politice !
PONTA, ANTONESCU !!!! PE NOI.... CINE NE APĂRĂ ACUM, VĂ PASĂ OARE ?????????????

ŞI NOI NE DORIM SCHIMBARE, DORIM SĂ SCĂPĂM DE MÂRLANUL ALCOOLIC SECURIST DE LA ANVERS ŞI CLICA SA !!! DAR OARE SĂ NU SE POATĂ ALTFEL DECÂT ÎNHĂITÂNDU-NE CU..... FRUNZĂVERDE ??? VAI DE STEAUA NOASTRĂ !!!
Frunzăverde nu e inteligent pe cât e de DIABOLIC !!!
În ultimele sondaje ( comandate de către PDL CS ) stă f prost!!! ŞI STĂ PROST PT CĂ NELEGIUIRILE LA CARE S-A DEDAT ŞI SE DEDĂ ÎNCĂ EL ŞI CLICA LUI DE PENALI.
CHIAR VĂ DOARE-N CUR DE CEI MULŢI, NUMAI CIOLANUL, PUTEREA, FUNCŢIILE, TITLURILE... LA AISTEA VĂ STĂ MINTEA,
Frunzăverde A TRECUT LA USL CA SĂ-ŞI SCAPE PIELEA ŞI ŞTIŢI TOŢI ASTA !!! SE TEME SĂ N-AJUNGĂ LA DNA PITEŞTI CARE NU-I DNA TIMIŞ SĂ SE ALINTE...

SĂ NU VĂ IERTE DUMNEZEU PE NICIUNUL DIN CEI CARE ÎNCERCAŢI SĂ-L ” ALBIŢI ” ACUM ŞI-I INTONAŢI ODE ACESTUI NEMERNIC , PUNCT.