24 mai 2012

Cui ii (mai) e frica de Marius Oprea?


Am scapat de Tismaneanu si de Stanomir de la IICCMER. De o parte din gasca de impostori basisti… Ce au facut in doi ani la IICCMER? Analize politice si, asa cum scrie Bogdan Duca pe facebook, „si-au organizat sindrofii pe tema comunismului, in care s-au periat, publicat si hranit unii pe altii.” 

Nu exista nicio alta realizare care sa ramana dupa cei doi acolo, pe un buget cu 40% mai mare decat exista in guvernarea Tariceanu. Ba chiar au incercat sa se impauneze, nesimtit, cu o parte din munca lui Marius Oprea. 

Si totusi, Oprea nu e numit, asa cum era firesc pentru toata lumea, in fruntea institutului pe care l-a fondat. Sa fie oare la fel de incomod si pentru noua putere? Are rost sa existe acest institut si pe mai departe in aceste conditii?

Stiu de la Marius Oprea ca a primit o invitatie sa investigheze crimele comunismului in Bulgaria. Ar fi penibil sa il lasam sa plece…

Si, pentru ca v-am spus de Marius Oprea si Bulgaria, cititi va rog un articol deosebit aici

10 comentarii:

Lars spunea...

N-a vrut el sef. A pus sef un tip din echipa lui sa semneze hartii si bugete pentru ca el sa-si poata vedea de treaba. :)
A fost de dimineata la radio, e back in business!

Lilick Auftakt spunea...

Ha, ha. :)

Da, e, ca tocmai ii scrisesem programul saptamanii pe postarea precedenta. Dar el e continuu, nicio problema. Altii au probleme...

Lilick Auftakt spunea...

Pana maine seara o sa aflam, mai mult ca sigur, ce se decide legat de Marius Oprea, dar si ce va decide el.

atreides spunea...

Deci, nu prea inteleg. Dinu Zamfirescu a fost numit (foarte bine) in functia de...? Ca in unele locuri apare ca in locul lui Tismaneanu, in altele apare ca ''presedinte de onoare''. Hai ca in momentul asta ar fi complet aiurea, dupa ce il readuce pe Dinu Zamfirescu, sa nu il readuca si pe Marius Oprea.
In schimb, cu noua numire de la ANCS Ponta a luat asa o teapa...Oamenii astia politici nu isi cunosc interesul. Ce il costa pe Ponta sa numeasca un tip cu cv impecabil? Tipul asta numit acum are un cv subtirel rau dpdv strict stiintific, care nu va face decat sa aduca o pierdere de voturi din lumea academica (sigur ca lumea academica e mica, voturile de acolo sunt putine, dar oricum...) Din pacate, toate numirile astea gresite (in cap cu Mang) deja se aduna si incep sa dea un fel de trend. Care pe mine incepe sa ma cam enerveze...

mocanuvaleriu spunea...

e cea mai buna veste! (Marius Oprea back in bussiness)

radu spunea...

@atreides: pai, l-a inlocuit pe un basist licuricios de la Yale (Ciuparu), membru in Ad Astra lui mos Vlaston, cu un fost decan si prorector de la Politehnica (Prisacaru). Ce pierdere de voturi aduce asta? Ce-a facut nea Ciupi pt. cercetarea din Ro si cu ce-a gresit Prisacaru?

atreides spunea...

@radu E o chestie de imagine, cauzata de diferenta foarte mare de cv-uri intre cei doi, Ciuparu fiind cu foarte multe clase peste Prisecaru (daca nu ma crezi poti verifica usor tastand ciuparu, d si prisecaru, t pe google scholar). Si deocamdata oamenii nu ii pot compara pe cei doi decat dpdv al cv-urilor, pana cand Prisecaru va apuca sa faca ceva la ANCS, bine sau rau, vom vedea (Ciuparu a fost OK, n-a facut nici lucruri senzationale nici mare rau, daca ar face si Prisecaru la fel eu personal as fi multumit, dar eu sunt taliban anti-basist, cei care nu sunt poate vor judeca altfel).
Inca un mic detaliu: Ciuparu este intr-adevar de la organizatia basista Ad Astra, in vreme ce Vlaston este de la organizatia basista EDUCER.

atreides spunea...

In alta ordine de idei, nu vreti sa ne masuram fortele cu basistii pe subiectul Oprea vs Tismaneanu? Ati vazut ca boii de la evz au lansat un fel de petitie online de sprijin pentru Tismaneanu care a fost, chipurile, epurat. Ar trebui s afacem si noi o petitie online adresata lui Ponta in care sa ne exprimam satisfactia pentru demiterea lui Tismaneanu si sa cerem numirea lui Oprea.

atreides spunea...

@radu Acum imi dau seama ca m-am exprimat eu prost: cand am vorbit despre cv-urile celor doi domni nu m-am referit la lucrul care se intelege in mod uzual prin cv(pozitii, functii etc) ci strict la partea stiintifica din cv, adica publicatii si citari (adica chestiile care se pot afla pe google scholar), unde Ciupariu sta mult mai bine decat Prisecaru.

radu spunea...

@atreides: EDUCER, Ad Astra, tot un drac. :) Eu cred ca oamenii nu vor judeca dupa CV-uri, ci dupa fapte. Mie-mi cam pute cand e parasutat un licuricios de la Yale sa faca pe smecherul, vreau sa fie cineva de-aici, sa cunoasca problemele din interiorul sistemului.
Don`t worry cu MO, noul presedinte executiv al IICCMER a declarat intr-un interviu ca MO va conduce un ditai departamentul de arheologie in cadrul Institutului.
Dara ai dreptate, o petitie in sprijinul lui MO ar trebui facuta. :)