14 mai 2015

Marsul Cavaleriei - Chiar au venit americanii!

O fotografie face cat 1000 de cuvinte. Adesea ea transmite ceea ce cuvintele nu pot exprima, adica sentimente amestecate. Emotie si stapanire, bucurie si tristete, speranta si disperare, asteptare implinita si temere pentru viitor. Fotografia intalnirii dintre locotenentul american de cavalerie Swire si batranul sublocotenent de rezerva Dumitru Berendei, veteran de razboi, transmite toate acestea. E suficient sa privim ochii batranului, din care razbate o istorie intreaga, sa ne inchipuim cum si-a agatat in piept decoratiile si s-a dus sa-i intampine pe americani, si vom intelege repede cum sta treaba. 

Relatiile publice, adica PR-ul, sunt parte a marketingului, si au fost inventate in America. Atunci cand nicio campanie publicitara nu convinge suficient, indiferent de bugetul alocat, o actiune de PR bine gandita poate sa intoarca lumea pe dos. 

Campania intitulata "Marsul Cavaleriei" este o actiune de PR de nota 10 si este dublata de fotografii pe masura. O simpla privire pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucuresti ajunge pentru a ne convinge de acest fapt. Militarii americani au ales, in locul comodei si discretei deplasari pe calea ferata, sa parcurga distanta dintre Mihail Kogalniceanu si poligonul de la Cincu, din judetul Brasov, pe sosea, si sa interactioneze cu populatia civila de pe traseu. Uitati-va putin la pozele acelea si la putinul text ce le insoteste si recunoasteti ca mai avem de invatat... 

Lasand insa abordarea la rece deoparte, tot nu-mi pot stapani bucuria. Da-l incolo de PR, chiar au venit americanii! 


Niciun comentariu: