2 mai 2015

Stanga in Bucuresti, de 1 Mai.

Din ce am vazut, ieri au avut loc in Bucuresti trei tipuri de manifestatii, reprezentand trecutul, prezentul si viitorul stangii in Romania. 

La Piata Pache Protopescu au fost moastele stangii: stalinistii, trotkistii si "culturalii", asa cum anuntau organizatorii. 49 de bucati. I-au ascultat doar porumbeii si Balcescu, impietrit. Au ramas dupa ei trei pancarte, cu mesaj anticapitalist, cu care dupa vreo ora se jucau trei tiganusi. 

La Obor a fost grosul stangii. Nationalist-socialistii. "Partidul generalilor", "enteresul" national, "Treceti batalioane romane Carpatii", vitei la protap, fum, transpiratie si cei mai putini dinti pe cap de manifestant. 

La Guvern, Militia Spirituala. Anarhisti. Ca de obicei, plini de originalitate, amuzanti, cu aerul acela de stanga occidentala, dar nu cred ca a inteles mai nimeni pentru ce protestau. Noutatea a fost ca erau imbracati sumar, de plaja, si ca au fost luati pe sus de jandarmi pentru a fi dusi la sectie in boxeri, cu tot cu sezlonguri, ochelari de soare de fite, umbrelute si cocktailuri cu pai. 

Cam asta e situatiunea... :) Plus trei poze, de la cele trei evenimente. 





























Niciun comentariu: